Как да повишим ефективността на хранителния режим?

хранителен режим

„Необходима е предварителна подготовка на храната за целия ден, за да бъде хранителният режим максимално ефективен.“

Както знаете, всеки един хранителен режим изисква стриктно спазване на предварително изчислен калориен прием за деня, формиран от определени хранителни продукти, които следва да консумирате.

В тази връзка е необходима предварителна подготовка на храната за целия ден, за да бъде хранителният режим максимално ефективен. По този начин няма да изпаднете в ситуация на неистов глад и пропуснато хранене през деня.

Предварителното планиране и подготовката на храната

Предварителното планиране и подготовката на храната за деня изискват ВРЕМЕ!

Направено проучване показва, че средно на ден заетите хора отделят между 1.5 и 3 часа в предварителна подготовка на храната за целия ден, включвайки:

  • Планиране на хранителния си режим и допълнителни разходи ако режимът се изготвя от специалист;
  • Пазаруване на необходимите продукти – обикаляне на няколко магазина и пазари, ако желате менюто ви да включва висококачествени хранителни продукти;
  • Предварително приготвяне на ястията за деня;
  • Разпределяне на храната на порции;
  • Почистване на работното пространство.
хранителен режим

Спазване на хранителен режим

Днес в забързаното ни ежедневие не всеки човек може да отдели 3 часа за предварително приготвяне на храната за деня. Установено е, че хората които отделят най-малко време за подготовка на храната си, разчитат основно на полу-готови продукти, които изискват по-малко време за приготвяне или в повечето случаи на готова храна взета на път за вкъщи.

Спазването на сериозен хранителен режим, чрез който искате да постигнете желаните резултати, е цялостен процес включващ консумацията на висококачествени и разнообразни продукти, предварително планиране и подготовка на храната, точност, стриктно спазване, отдаденост и постоянство.

Ако ти е трудно да планираш предварително храната си за деня, често изпускаш хранения, не искаш да обикаляш различни магазини и пазари в търсене на най-добрите продукти, нямаш време за пазаруване, готвене и предварителна подготовка на храната.

Свържи се с нас и ние ще направим всичко това вместо ТЕБ!